Skip to content

Pulse

Muziekstijl:
Rock
Website:
www.pulse-rock.com
E-mail:
info@pulse-rock.com
Telefoon:
06 48482647
Pulse

Live opnamen

Biografie

Begin 2010 wordt in doetinchem gewerkt aan het oprichten van een nieuwe band, Pulse is de naam. Drummer Jordy Loos en Zanger/gitarist Tom Wonnink zijn samen gestopt bij hun vorige band om zelf een nieuwe band te beginnen. Omdat Jordy en Tom het er samen duidelijk over eens waren welke kant de band op moest gaan waren er binnen no-time een gitarist en een bassist gevonden: Maarten Tijdink en Dominique Grootbruinderink.

De muziek die ze op dat moment speelden varieerde van Tom Petty tot Foo Fighters covers aangevuld met sterk eigenwerk!

Na een half jaar optreden werd besloten dat het beter was om een nieuwe bassist te zoeken omdat de huidige bassist met tijdgebrek zat wegens studie. De nieuwe bassist Thijs Ritzer oefende 3 dagen later al mee en bleek perfect bij de band te passen!

In deze nieuwe formatie speelde Pulse een dijk van een optreden tijdens rock in bargh in s'Heerenberg, met nieuwe eigen nummers en sterkere covers!

In de periode van begin 2011 werd duidelijk dat de interesse van de band het meeste ligt bij het eigen werk en er werd afgesproken daar in 2011 meer mee aan de slag te gaan. Tot die tijd werden de nummers vooral door Jordy en Tom thuis geschreven, nu gebeurt dat in de oefenruimte zodat iedereen meer invloed heeft op het eind resultaat!

In de zomer van 2011 ging Pulse de studio in met als doel een geweldige E.P. opnemen en dat is gelukt in de studio van Sound Vision onder de supervisie van Arjo de Zeeuw en gemixt en gemasterd door George Konings. Met deze kwaliteits demo op zak kwamen ook de leuke optredens voorbij en met Robin Tijdink als vaste geluidsman komt Pulse ook live geweldig uit de verf! Voor een voorproefje check Music.

Na het opnemen van de demo stond Pulse steeds meer op de bühne. Pulse was te zien en te horen bij Paaspop Zieuwent, Estrado Harderwijk, Metropool Hengelo en DRU cultuurfabriek in Ulft en in diverse kroegen als Merleyn, de Engelenbak, Oerkroeg Schiller, etc.

In december 2012 heeft Pulse gekozen voor een verandering in de bezetting. De nieuwe gitarist Dusan Reljic, bekend van de bands Rain en The Rev, staat vanaf nu op het podium en maakt van Pulse een 5-mansformatie.

Wil je zelf Pulse live zien? Hou de optredens in de gaten!

Stuur een biografie en bandfoto naar webmaster@slimweb.org, wij plaatsen hem dan op deze pagina.

Contactgegevens gewijzigd?

< Terug naar de bandlijst